fredag 6. juni 2008

Hverdagsheltinnens Tom Ga Kai suppe

En nydelig thai-suppe som passer ypperlig til varme sommerdager. Dette er en forenklet versjon som ikke krever mer enn at den kan lages til hverdags. Oppskriften gir suppe til tre personer.

7,5 dl kyllingbuljong (1 terning per 1 liter vann)
2 stilker finkuttet sitrongress
ca 2 ts finkuttet ingefær
3 limeblader
400 gr kyllingfilet
1 ts salt
4 ss limejuice
3 ss fiskesaus
1/2 ts sukker
4 dl kokosmelk (IKKE søt type!) 4 dl vil si en vanlig hermetikkboks
4 røde små chili (fjern frøene), finkuttet
Massevis av fersk koriander

Gi kyllingbuljongen et oppkok sammen med sitrongress, ingefær og limeblader på middels varme. Bland så inn salt, sukker, limejuice og fiskesaus. Kok videre i 10 min. Bland inn kokosmelk og chili. Varm opp til kokepunktet. Klipp opp i kyllingfileten, dra til siden og la det trekke noen min. Dryss over masse koriander.

Serveres sammen med ris og eventuelt baguetter.

Ingen kommentarer: