mandag 3. august 2009

Bentes Banankake

Denne banankaka er saftig og rund og egner seg fin-fint til frysing. Du smeller den sammen på noen få strakser og jo mer modne bananene er, jo bedre blir den. Så nå vet du hva du skal gjøre med de brun-svarte bananene som ingen rakk å spise mens de var gule!

2 modne bananer
1,5 dl sukker
1 egg
4ss melk
100 gr smeltet smør

2,5 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
½ ts bikarbonat (natron)

Rør bananene, sukkeret, egget, melken og smøret godt sammen. Bland de tørre ingrediensene sammen før du heller dem oppi det våte. Bland sammen. Banankaka gjør seg godt i hjerteform, eventuelt i en liten brødform. Formen må smøres. Stekes ved 175 grader nederst i ovnen i ca 40 minutter. Avkjøles på rist. Dryss melis over før servering. Yummi!


Ingen kommentarer: